На Львівщині вшанували пам'ять Січових стрільців, загиблих у бою на Маківці

На Львівщині вшанували пам'ять Січових стрільців, загиблих у бою на Маківці

Фото
Укрінформ
На Львівщині на горі Маківка вшанували героїчний подвиг Січових стрільців, які 104 роки тому загинули у боях з російськими окупантами.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

“На відзначення 104-ї річниці перемоги українських січових стрільців на горі Маківка, що у Сколівському районі Львівщини, громадськість, ветерани національно-визвольних змагань, бійці ООС та керівники області віддали шану героїчному подвигу січових стрільців, які загинули в боях з російськими окупантами”, - йдеться у повідомленні.

На Львівщині вшанували пам'ять Січових стрільців, загиблих у бою на Маківці/Фото: Львівська ОДА

Урочистості розпочались із традиційного сходження на гору Маківка. Потім учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Українських січових стрільців.

Після чину панахиди відбулось громадське віче.

Читайте також: У Львові 106 років тому створили організацію "Січові стрільці"

Бої за гору Маківка точилися під час Першої світової війни між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Січові стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином, 55-а австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-