В Одесі відкрили центр кібербезпеки СБУ

В Одесі відкрили центр кібербезпеки СБУ

Укрінформ
В Одеському облуправлінні СБУ сьогодні, 3 травня, відкрили регіональний центр кібербезпеки, цілями яких є стратегічно важливі об'єкти та електронні інформаційні ресурси комерційних підприємств.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основне завдання новоствореного центру - ефективне реагування на кіберінциденти і кібератаки, цілями яких є державні електронні ресурси і об'єкти критичної інфраструктури. Фахівці захистять від кібератак такі об'єкти, як облдержадміністрація, АТ "Укрзалізниця", морські торговельні порти. Готові співпрацювати і з іншими потужними бізнес-структурами, а також надавати їм бази можливих кібератак", - зазначив керівник Управління СБУ в Одеській області Олександр Довженко.

За словами заступника Голови СБУ Олега Фролова, 28 березня фахівці СБУ успішно запобігли кібератаці на електронну систему Центральної виборчої комісії.

Читайте також: Україні не вдалося повністю уникнути втручання РФ у вибори - Президент

Як з'ясувалось, розсилку листів з вірусом на пошту співробітників ЦВК було організовано 27 квітня з електронної адреси одного з відомств Малайзії. Але детальний аналіз здобутих даних, в тому числі зафіксовані окремі російські терміни, дає змогу припустити, що атаку організували спецслужби РФ.

"Це третій регіональний центр кібербезпеки в Україні, перші два відкрито у Дніпрі та Сумах", - додав Фролов.

Фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-