Річниця трагедії в Одесі: у місті спокійно - поліція контролює ситуацію

Річниця трагедії в Одесі: у місті спокійно - поліція контролює ситуацію

Фото
Укрінформ
Наразі в Одесі все спокійно, в місто прибули додаткові сили Нацгвардії.

Про це в коментарі журналістам заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На цю хвилину у нас все спокійно. Ми... організували роботу одеської поліції. Крім того, прибули додаткові сили та засоби і Національної гвардії, патрульної поліції. Тут працювали вибухотехніки. Зараз поліція в штатному режимі виконує свої обов'язки”, - зазначив Яровий.

За його словами, наразі в Одесі масові акції проходять спокійно, в них беруть участь 200 осіб.

Перший заступник міністра внутрішніх справ нагадав, що охорону порядку 2 травня в Одесі забезпечують 2500 правоохоронців.

На запитання, чи відслідковують правоохоронці прибуття підозрілих людей, Яровий відповів ствердно.

“Ця робота проводиться у нас не тільки сьогодні, вона проводилася і вчора... У нас була нарада... Всі пересування, які відбуваються, ми тримаємо на контролі. Тобто по всій ситуації, яка відбувається, по заїзду всіх груп, - ми тримаємо це питання на контролі”, - додав перший заступник міністра.

Як повідомлялося, 1 травня Сергій Яровий заявив, що усі підрозділи МВС готові реагувати на будь-які провокації та виклики - охорону порядку 2 травня в Одесі забезпечать 2500 правоохоронців.

Заходи з нагоди 5-х роковин трагічних подій в Одесі / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

П'ять років тому, 2 травня 2014 року, в центрі Одеси відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами.

Читайте також: В Одесі перевірили Куликове поле на вибухівку

Учасники одеського Антимайдану напали на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «Самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, загинуло кілька людей.

Проукраїнські сили почали тіснити антимайданівців до Куликового поля, де спалили їхній табір. Антимайданівці забарикадувалися у Будинку профспілок. Сторони конфлікту закидали одні одних пляшками із запальною сумішшю, стріляли. Невдовзі в будівлі виникла пожежа.

Загалом під час заворушень в Одесі загинуло 48 людей, більшість - у Будинку профспілок. Понад 200 людей звернулися по медичну допомогу.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-