На вулиці Одеси 2 травня вийдуть 2500 правоохоронців

На вулиці Одеси 2 травня вийдуть 2500 правоохоронців

Укрінформ
Усі підрозділи МВС готові реагувати на будь-які провокації та виклики - охорону порядку 2 травня в Одесі забезпечать 2500 правоохоронців.

На цьому наголосив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час наради оперативного штабу підрозділів МВС в Одесі.

«Це вже п’ята річниця трагічних подій в Одесі. Звісно, ми очікуємо проведення великої кількості масових заходів. Деякі деструктивні сили намагаються використати їх на свою користь та розкачати ситуацію не лише в Одесі, але й по всій країні. Завдання правоохоронців цього не допустити», - наголосив Яровий.

За його словами, на посилений режим несення служби залучені близько 2500, в тому числі 650 військовослужбовців Нацгвардії.

“Завтра на бойовому чергуванні перебуватимуть всі підрозділи - вибухотехніки, патрульні, піротехніки, пожежні розрахунки, слідчо-оперативні групи, поліція діалогу та прикордонники”, - додав Яровий.

Перший заступник міністра зазначив, що вже сьогодні ввечері запроваджується контроль на в’їзд у місто, на стаціонарних та додаткових постах буде проводитися ретельна перевірка транспортних засобів. Завтра на усіх локаціях будуть працювати фільтраційні пункти та кінологи. Він закликав не приносити заборонені предмети та символіку.

Крім того, для збору та аналізу інформації цілодобово працюватиме ситуаційний центр.

Яровий також підкреслив, що завтра о 9 ранку розпочинається посилене патрулювання центральних вулиць міста, тимчасово буде обмежений рух, а всі колони учасників масових акцій будуть супроводжувати підрозділи поліції діалогу.

Як відомо, 2 травня 2014 року в центрі Одеси відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами.

Учасники одеського Антимайдану напали на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «Самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, загинуло кілька людей.

Проукраїнські сили почали тіснити антимайданівців до Куликового поля, де спалили їхній табір. Антимайданівці забарикадувалися у Будинку профспілок. Сторони конфлікту закидали одні одних пляшками із запальною сумішшю, стріляли. Невдовзі в будівлі виникла пожежа.

Читайте також: В Одесу прибудуть додаткові сили поліції для чергування 1 і 2 травня

Загалом під час заворушень в Одесі загинуло 48 людей, більшість - у Будинку профспілок. Понад 200 людей звернулися по медичну допомогу.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-