В Одесу прибудуть додаткові сили поліції для чергування 1 і 2 травня

В Одесу прибудуть додаткові сили поліції для чергування 1 і 2 травня

Фото
Укрінформ
Правоохоронці Одеси, де на початку травня заплановані масові заходи за участю мешканців та гостей міста, перейшли на посилений варіант несення служби.

Про це керівник обласної поліції Олег Бех заявив під час об’єднаного інструктажу правоохоронних органів регіону на Куликовому полі в Одесі, повідомляє прес-служба МВС.

«Відсьогодні ми переходимо на посилений варіант несення служби. Наш обов'язок - забезпечити спокій та безпеку людей і не допустити провокацій», - наголосив Бех, звертаючись до поліцейських.

Очільник поліції Одещини зазначив, що 1 та 2 травня до Одеси прибувають додаткові сили та засоби, які спільно з правоохоронцями регіону будуть охороняти громадський порядок і гарантувати безпеку громадян.

Бех націлив особовий склад на дотримання законності та дисципліни, а також недопущення порушень громадської безпеки й порядку під час проведення масових заходів.

На одеському Куликовому полі провели огляд силовиків / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

«Завдання правоохоронців – дати можливість людям відчувати безпеку та захист», - наголосив він.

Участь в інструктажі взяли близько 700 правоохоронців, 50 одиниць техніки та 14 службових собак.

Водночас, правоохоронці напередодні проведення масових заходів нагадують одеситам і гостям міста про заборону використання символіки тоталітарних режимів, а також просять не піддаватись на провокації, дотримуватися законності, уникати конфліктів.

Читайте також: За добу в Україні сталося понад 500 ДТП

Як відомо, 2 травня 2014 року в центрі Одеси відбулися зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами.

Учасники одеського Антимайдану напали на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «Самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, загинуло кілька людей.

Проукраїнські сили почали тіснити антимайданівців до Куликового поля, де спалили їхній табір. Антимайданівці забарикадувалися у Будинку профспілок. Сторони конфлікту закидали одні одних пляшками із запальною сумішшю, стріляли. Невдовзі в будівлі виникла пожежа.

Загалом під час заворушень в Одесі загинуло 48 людей, більшість - у Будинку профспілок. Понад 200 людей звернулися по медичну допомогу.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані й умисно сплановані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-