В Україні вперше знесли незаконну багатоповерхівку

В Україні вперше знесли незаконну багатоповерхівку

Фото
Укрінформ
У Львові знесли 7-поверховий багатоквартирний будинок, який був збудований без дозвільної документації. Це перший випадок в Україні демонтажу самобуду такого масштабу.

Про це повідомляє прес-центр Львівської міськради.

“Інформуємо, що демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 завершено. Використовуючи великогабаритну 26-тонну техніку, вдалося знести увесь будинок. Тепер залишилося лише прибрати будівельне сміття", - інформував керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова Святослав Кіндратів.

За його словами, роботи з демонтажу тривали близько місяця: спершу зносили дах, потім проводилася руйнація не несучих будівельних конструкцій, далі будинок зносили секціями. Фінансування знесення здійснювалося за рахунок коштів виконавчого провадження, роботу виконувала підрядна організація.

На вул. Личаківській у Львові ліквідували збудовану з порушеннями багатоповерхівку / Фото: Львівська міська рада

Прецедентів, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, в країні ще не було.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, цей прецедент має стати застереженням для усіх забудовників щодо дотримання законодавства у сфері містобудування.

Будівництво семиповерхівки на вул. Личаківській, 259 виявили у липні 2014 року. Зводити багатоповерховий будинок з офісним приміщенням на першому рівні почали на земельній ділянці, що була приватизована під індивідуальний житловий будинок ще у 1990-х роках.

У 2006 році, за інформацією міськради, її було перепродано для обслуговування малоповерхового індивідуального житлового будинку, тобто максимум для дво- чи триповерхового. Водночас забудовник замість трьох поверхів збудував аж сім.

Згідно з офіційною інформацією Львівської міськради, посадовці з'ясували, що забудовник - ТзОВ «Лідер Моноліт» підробив дозвільні документи міськради, на підставі яких й отримав можливість розпочати будівельні роботи.

Сьогодні, згідно з ЄДР, власником ТзОВ «Лідер моноліт», яке було засновано у квітні 2013 року, є Копитко Богдан Йосипович, а із 24.06.2016 року керівником та підписантом у компанії є Андрій Паньків.

Богдан Копитко згідно з ЄДР є кінцевим бенефіціарним власником приватного акціонерного товариства “Львівський холодокомбінат” - компанії, яка вважається одним із найбільших виробників морозива і заморожених напівфабрикатів на території України, відомих під торговою маркою «ЛІМО».

Читайте також: Ремонт доріг, вокзалів і переходів метро: у Кличка обіцяють "безбар’єрне середовище"

У серпні 2016 року на Копитка був здійснений замах біля Старого Села на Львівщині. Тоді невідомі підірвали позашляховик Mersedes, а згодом і обстріляли його. Внаслідок інциденту загинуло троє чоловіків, ще одна людина опинилась у лікарні. Сам Копитко, який їхав в іншому автомобілі позаду, не постраждав.

За інформацією правоохоронців, які згодом затримали замовника, організатора і виконавців замаху, підготовка до нього тривала впродовж двох місяців, а коштувало “замовлення” Копитка понад 2,5 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-