Побиття журналіста Положія: апеляційний суд скасував виправдання обвинуваченому

Побиття журналіста Положія: апеляційний суд скасував виправдання обвинуваченому

Укрінформ
Сумський апеляційний суд скасував рішення Ковпаківського районного суду м. Суми, яким виправдано громадянина М., обвинувачуваного у побитті письменника, головного редактора сумської газети “Панорама” Євгена Положія.

Відповідне рішення суд ухвалив 19 квітня, повідомляє Інститут масової інформації.

Справу направлено на новий судовий розгляд, її має розглядати інший суддя.

“Колегія суддів Сумського апеляційного суду частково задовольнила апеляційні скарги прокурора та представника потерпілого у справі побиття сумського журналіста. Вирок Ковпаківського суду було скасовано у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи та істотним порушенням Кримінально-процесуального закону”, – сказала речниця Сумського апеляційного суду Катерина Співак.

Адвокат постраждалого Сергій Рижов висловив сподівання, що при новому розгляді будуть доцільно використані наявні у справі докази.

“Крапка не поставлена, лише кома. Є питання до наших слідчих органів, які недолуго представляють свою позицію. Сподіваюся, що при новому розгляді будуть доцільно використані ті докази, які є”, - зазначив він.

Як повідомлялося, 15 квітня 2014 року пізно ввечері в Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Він дістав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

Читайте також: НАЗК направило до суду адмінпротокол на депутата Святаша

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як “хуліганство”. Проте після того, як інцидент викликав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на “умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень”.

Положій пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

22 травня 2015 року жителю м. Суми було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та заподіянні умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію.

8 травня 2018 року Ковпаківський районний суд м. Суми виправдав громадянина М. за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із заподіянням тілесних ушкоджень Положію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-