Голова Миколаївської ОДА підтвердив відставку

Голова Миколаївської ОДА підтвердив відставку

Відео
Укрінформ
Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко підтвердив, що подав у відставку і висловив переконання, що майже замість усіх політиків, які сьогодні "діють" в області, повинні прийти молоді амбітні люди.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я обіцяв, що незалежно від результатів виборів, одразу піду з посади. Вчора я передав свою заяву до Адміністрації Президента. Вважаю, що так повинен зробити кожен голова ОДА і піти разом з Президентом, залишаючись із ним до останнього подиху", - написав Савченко.

Він також зазначив, що, на його думку, майже замість усіх політиків, які сьогодні "діють" на теренах Миколаївщини, повинні прийти молоді амбітні люди, які не були в політиці. За його словами, це - єдиний шанс на зміни.

"Миколаївщина повинна повністю змінити політичні еліти, які за десятиліття вибудували тут свій хребет і взяли під контроль майже усі сфери життєдіяльності регіону, поєднавши в одне політику економіку, культуру тощо. Не може з десяток осіб, які вважають себе елітою, заради своїх амбіцій, гальмувати розвиток цілого регіону. Не може у окремих районах за людей приймати рішення якийсь "хазяїн", і місцеві жителі не повинні з цим погоджуватися. Впевнений, мені вдалося розворушити ці потворні застійні "традиції". Головне, що мені вдалося – показати миколаївцям, що все може бути по-іншому", - резюмував Савченко.

Читайте також: Голова Миколаївської ОДА заявив, що має піти разом із Порошенком

Як уже повідомляв Укрінформ, Савченко став головою ОДА у жовтні 2016 року, перемігши у конкурсі. До того він був народним депутатом України від фракції БПП "Солідарність" і брав участь в АТО на Донбасі.

Олексій Савченко – один з найбагатших голів ОДА. На посаду прийшов вже маючи великі статки. Згідно з декларацією, в 2018 році він заробив понад 15,5 мільйонів гривень від бізнесових угод і 173 тисячі гривень заробітної плати, які перераховував на благодійність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-