У Житомирі затвердили статут міської тергромади

У Житомирі затвердили статут міської тергромади

Децентралізація
Укрінформ
Депутати затвердили статут Житомирської міської територіальної громади.

За відповідне рішення вони проголосували на сесії міськради, повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«У Житомирі депутати міської ради затвердили Статут міської територіальної громади. Документ складається з преамбули, восьми розділів та додатків, де розміщені положення, якими визначається порядок проведення у міській ОТГ консультацій з громадськістю, громадських слухань та зборів громадян, внесення місцевих ініціатив», - зазначається у повідомленні.

Над документом працювали близько півтора року. Проект статуту розглядали і вносили до нього пропозиції усі профільні комісії міської ради. Окрім того, його представили громадськості та експертам.

Читайте також: ЦВК призначила дату перших виборів у 66 ОТГ

Статут визначає правовідносини у громаді, закріплює систему місцевого самоврядування, функції і повноваження органів і посадових осіб, а також статус органів самоорганізації населення.

Попередній статут затверджували ще у 2009 році. Утім документ не набрав чинності через відсутність реєстрації в управлінні юстиції.

Як повідомлялося, Житомир став першим обласним центром в Україні, навколо якого була створена міська територіальна громада. До міста приєдналося село Вереси.

 Фото: zt-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-