На Донеччині випробували високопродуктивне китайське очисне обладнання

На Донеччині випробували високопродуктивне китайське очисне обладнання

Укрінформ
В Донецькій області на державній шахті «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» випробували високопродуктивне китайське очисне обладнання, яке придбали за 208,6 млн гривень бюджетних коштів.

Про це у п'ятницю, 19 квітня, повідомили в прес-службі Донецької обласної адміністрації.

«19 квітня голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з робочим візитом відвідав Мирноград. Під час візиту він завітав до ВП «Шахта «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», де взяв участь у випробуваннях гірничошахтного обладнання китайського виробництва «SANY»... Вартість придбаного очисного обладнання склала 208,6 млн грн, фінансування заходу було здійснено за рахунок бюджетних коштів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що використання цього високопродуктивного очисного обладнання китайського виробництва дозволить значно покращити техніко-економічні показники державного підприємства, що, у свою чергу, позитивно вплине на соціально-економічний стан міста Мирноград та регіону в цілому.

Читайте також: У Маріуполі відкрили сучасну поліклініку для дітей

Очільник Донецької області зауважив, що державний бюджет профінансує створення ще чотирьох лав задля розвитку шахти.

«Раніше шахта отримувала дотації, але виключно на виплату заробітної плати. Це перше капітальне вкладення на придбання нового обладнання, яке дозволяє розвивати шахту», – підкреслив Куць.

В ОДА нагадали, що програмою розвитку гірничих робіт ДП «Мирноградвугілля» на 2019 рік до кінця серпня передбачено введення в експлуатацію 2-ї північної лави групового похилу пласта L1 по ВП «Шахта Капітальна».

Введення в дію нового очисного забою сприятиме збереженню лінії очисних робіт по шахті «Капітальна», створенню додатково 120 робочих місць, збільшенню середньодобового навантаження до 3000 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-