У Чернівцях зацвіли сакури

У Чернівцях зацвіли сакури

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на площі Філармонії почали розквітати сакури, всього в місті налічується більше ста дерев сакури, частина яких подаровані урядом Японії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перші дерева японської вишні на площі Філармонії посадили ще у 2006 році. Тоді висадили 30 саджанців сакури до відкриття фонтану на площі. Сакура успішно прижилися на Буковині. Пізніше у 2010 році посадили алею сакур вздовж вулиці Головної, біля парку. А у 2017 році сакури садили і на Проспекті Незалежності і знову на вулиці Головній. Всього у Чернівцях зараз є більше ста дерев японської вишні", - розповів директор комунального підприємства "Трест зеленого господарства" Олександр Брязкало.

У Чернівцях розквітли сакури / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Частину дерев Чернівцям подарував уряд Японії, частину - різні благодійники.

Читайте також: У Чернівцях туристичний сезон відкрили ярмарком та запуском повітряної кулі

В Японії сакура відіграє особливу роль. У певних контекстах японське слово «квітка» набуло значення «сакура». Сьогодні налічується близько 300 видів японської вишні. Вони бувають найрізноманітніших барв і відтінків — від білуватого й рожевого до багряно-червоного. Зібрані квіти в китицевидні суцвіття. У Японії форма і колір квіток сакури стали символом невинності і простоти.

Як повідомляв Укрінформ, цвітіння сакури стало "візитівкою" закарпатських міст Ужгорода та Мукачева, куди на цей період з'їжджається багато туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-