ЮНІСЕФ пропонує проект на €5 мільйонів для тергромад сходу України

ЮНІСЕФ пропонує проект на €5 мільйонів для тергромад сходу України

Децентралізація
Укрінформ
ЮНІСЕФ пропонує розпочати на сході України новий проект з розбудови системи інтегрованих соціальних послуг в ОТГ, об’єм фінансування складає 5 млн євро.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

«У Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів ОДА з делегацією Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Під час заходу обговорили впровадження нового проекту ЮНІСЕФ на сході України, присвяченого питанням розбудови системи інтегрованих соціальних послуг в ОТГ області... Обсяг фінансування складає 5 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця програма спрямована на створення інтегрованих послуг з фокусом на сім’ї з дітьми, молодь та переселенців, зокрема, на вразливі категорії населення. Інтегрована модель передбачає спільну роботу різних підрозділів та служб соціальної сфери і дозволяє системі працювати злагоджено, що особливо є актуальним при наданні послуг на місцевому рівні.

Читайте також: На Донеччині на ЗНО зареєструвалися 834 випускники з окупованих районів

Сервіси надаватимуться у громадах згідно з потребами конкретної категорії й конкретної сім’ї, та забезпечать максимальну фізичну доступність, дозволять уникнути численних звернень, встановлять нові стандарти якості соціальних послуг. Зокрема, розвиток таких послуг дозволить забезпечити превенцію потрапляння дітей в інституціональні заклади.

Проект буде реалізований у 12 містах і ОТГ Донецької та Луганської областей протягом двох років (2019-2020) та охопить близько 100 тисяч осіб.

 Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-