Куць обговорив зі старшим радником посла США реформи та розвиток громад на Донеччині

Куць обговорив зі старшим радником посла США реформи та розвиток громад на Донеччині

Фото
Укрінформ
У Краматорську старший радник Надзвичайного і Повноважного Посла США Джозеф Пеннігтон запевнив, що його країна підтримує і продовжить підтримувати Україну.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«Сполучені Штати Америки підтримують і продовжать підтримувати Україну. У цьому запевнив старший радник Надзвичайного і Повноважного Посла США Джозеф Пеннігтон під час нашої зустрічі в Донецькій обласній державній адміністрації», - написав Куць.

Він зазначив, що обговорив з Пеннігтоном реалізацію реформ медицини та децентралізації, питання розвитку місцевих громад, наближення адміністративних послуг до населення.

За п’ять років попри війну та окупацію частини області, Донеччина суттєво просунулася в питаннях розбудови та оновлення інфраструктури; успішно реалізується програма підтримки малого і середнього бізнесу; впроваджуються загальнодержавні реформи – зокрема, освіти й медицини, констатував Куць.

«Найближчим часом наші зусилля ми би хотіли зосередити на покращенні транспортного сполучення - ремонті й побудові доріг, розвитку залізничного та авіатранспорту. Найважливіша наша задача - інвестиція в людський капітал. Проблема депопуляції є чи не найкритичнішою для Донеччини і має довготерміновий вплив на розвиток регіону», - пояснив керівник регіону.

Читайте також: Японія надала Донеччині та Луганщині допомоги на $47 мільйонів

Він повідомив, що під час зустрічі з Пеннігтоном домовилися координувати зусилля міжнародних організацій, органів місцевого самоврядування, обласної та державної влади для ефективнішого впровадження реформ і програм.

Куць подякував міжнародним організаціям, зокрема USAID та Сполученим Штатам Америки, за дієву й послідовну підтримку України.

Фото: Олександр Куць, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-