Кернес закликає “не об'їдати” мавп у харківському зоопарку, бо нагодує цеглою

Кернес закликає “не об'їдати” мавп у харківському зоопарку, бо нагодує цеглою

Укрінформ
Харківський міський голова Геннадій Кернес на черговій сесії міськради висловив обурення витратами зоопарку на ананаси, сам він обідає на 3,60 грн в день.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На сесії депутат міськради лідер "Харківського антикорупційного центру" Ігор Черняк заявив, що фрукти для мешканців зоопарку закуповують утридорога.

"Зокрема, в списку витрат і видатків - ананаси по 360 грн/кг, при цьому закуповується 460 кг ананасів, в той час як в магазині ананаси - по 60 грн/кг, мандарини по 95 грн/кг, яблука - 35 грн (в магазині не дорожче 15 грн/кг), груші - 65 грн, лимони - 110 грн, банани - 95 грн, апельсини - 95 грн/кг", - повідомив Черняк.

Кернес тут же відреагував на повідомлення депутата: "Це не фокуси - виділяти десятки мільйонів гривень на закупівлю продуктів для зоопарку, а потім вислуховувати те, що ми тут чуємо. Мені не подобається це чути. Я - здорова людина, витрачаю в день на обід 3,60", - сказав він.

За словами Кернеса, за фактом повідомлення буде створена контрольна комісія.

"Якщо хтось хоче на цьому заробити, якщо будуть виявлені такі факти, а підозри прозвучали, що комусь хочеться з'їсти ананас за рахунок мавпи, то я обіцяю вам купити ананаси, але вони будуть з цегли, і ви будете їх їсти. Не може бути такого, щоб ціни навіть в супермаркеті, а ми говоримо про оптові закупівлі, відрізнялися такими сумами", - наголосив Кернес.

Читайте також: Попри рішення суду у Кернеса залишили підвищені тарифи на транспорт

Він зазначив, що бореться за зоопарк як безкоштовний об'єкт для дітей і попередив: "Попереджаю всіх з приводу кормів для тварин. Я розумію - свіже м'ясо. Але ананаси! Припиніть це неподобство".

Що стосується 26-ї сесії Харківської міськради 7 скликання, то для роботи зареєструвалося 76 депутатів, до порядку денного включено 61 питання і "Різне".

На сесії присутні представники місії ОБСЄ, Харківської облради, члени виконкому міськради, директори департаментів, керівники райадміністрацій, представники громадськості та ЗМІ. Інцидентів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-