Попри рішення суду у Кернеса залишили підвищені тарифи на транспорт

Попри рішення суду у Кернеса залишили підвищені тарифи на транспорт

Укрінформ
Харківська міськрада не підтримала рішення суду про призупинення підвищених тарифів на проїзд в електротранспорті до розгляду по суті позовів ГО "Харківський антикорупційний центр" і депутата міськради Ігоря Черняка.

Позицію влади журналістам озвучили в прес-службі Харківської міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рішення апеляційного суду стосується тарифів, прийнятих виконкомом 6 лютого 2019 року, але не стосується нової редакції рішення виконкому про тарифи від 20 лютого, підтриманого сесією міськради від 27 лютого. Тому вартість проїзду в метро залишається 8 грн, а в наземному електротранспорті - 6 грн", - сказали в прес-службі.

Водночас у "Харківському антикорупційному центрі" кажуть, що апеляційний суд відхилив апеляцію виконкому, залишивши без змін до розгляду справи по суті тариф на проїзд в метро по 5 грн, а питання про зниження тарифу до 4 грн на проїзд в наземному електротротранспорті поки що не розглянуте.

Як повідомляв раніше Укрінформ, з 7 лютого в харківському міському електротранспорті за рішенням виконкому Харківської міськради введено підвищений тариф на проїзд у міськелектротранспорті: 8 грн замість колишніх 5 грн - в метро, і 6 грн замість колишніх 4 грн - в тролейбусі і трамваї.

Читайте також: У Маріуполі за кредит ЄІБ реконструюють зовнішнє освітлення – міськрада

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті. Згідно з рішенням суду, з 20 лютого до розгляду по суті позову громадської організації "Харківський антикорупційний центр" мав відновитися колишній тариф. Однак керівництво комунального транспорту не знизило вартості проїзду.

20 лютого відкрито провадження за ч. 2 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення особою, яка займає відповідальне становище).

Уранці 20 лютого виконком міськради прийняв рішення про підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті в новій редакції, де цифри ті самі, але сказано про підготовку нової системи оплати проїзду.

У грудні 2018 року Харківський міський голова Геннадій Кернес на зустрічі з журналістами сказав, що діючі тарифи на проїзд в міському електротранспорті не відповідають витратам комунальних підприємств і будуть підвищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-