Масове отруєння учнів: у черкаській гімназії навчальний процес не зупинявся

Масове отруєння учнів: у черкаській гімназії навчальний процес не зупинявся

Укрінформ
Приміщення гімназії №1 у Черкасах, де сталося розпилення невідомого газу, вже провітрено, радіаційний фон у нормі. Евакуація учнів не проводилася, навчальний процес не призупинявся.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник обласного управління ДСНС Костянтин Проценко.

"До навчального закладу прибуло відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення управління, фахівці якого провели заміри повітря на наявність аміаку, хлору, сірководню та горючих газів. Відповідно до отриманих даних експрес-аналізу, перевищень граничнодопустимих концентрацій в повітрі не виявлено. Радіаційний фон в гімназії в нормі. Приміщення, в якому сталося розпилення невідомого газу, провітрено, евакуація учнів не проводилася, навчальний процес не призупинявся", - поінформував речник Черкаської ДСНС.

За його словами, повідомлення про розпилення у приміщенні гардеробу гімназії невідомого газу надійшло до оперативно-координаційного центру Управління об 11.45. Одразу після отримання повідомлення, відповідно до інструкцій взаємодії, було проведено оповіщення усіх служб екстреного виклику. Від Управління ДСНС на місце події прибули чергова зміна оперативно-координаційного центру і черговий караул 2-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського гарнізону. Працівниками швидкої медичної допомоги на місці проводиться обстеження учнів. Станом на 15.00 годину до Черкаської обласної дитячої лікарні для додаткового обстеження госпіталізовано 68 учнів.

На місці події працюють усі служби екстреного виклику міста Черкаси, Управління Служби безпеки України в області, Головного управління Нацполіції, оперативна група управління ДСНС на чолі з заступником начальника Олександром Горобцем, а також фахівці комунальної установи „Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради“, керівництво Черкаської області та міста.

Читайте також: Стала відома причина масового отруєння дітей у Черкасах

О 14:00 годині розпочалося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перевірку обставин проводить ГУ Нацполіції МВС України у Черкаській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-