В Одесі знімають з мілини буксир контрабандистів

В Одесі знімають з мілини буксир контрабандистів

Фото, відео
Укрінформ
До одеського пляжу "Дельфін" 12 квітня прибув з Чорноморського порту плавкран "Багатир", з допомогою якого сьогодні працівники держпідприємства "Адміністрація морських портів України" розпочали знімати з мілини пошкоджений під час шторму буксир "Паралель".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Буксир "Паралель", який зазнав аварії півроку тому біля берегів Одеси, планується прибрати з пляжу "Дельфін" і транспортувати для зберігання у Чорноморському порту", - заявив журналістам голова постійної депутатської комісії Одеської міськради з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій Олександр Іваницький.

За його словами, забрати з пляжу буксир раніше не можна було через відсутність згоди Військової прокуратури Піденного регіону України, оскільки аварійний плавзасіб є речовим доказом у кримінальному провадженні про перевезення великої контрабандної партії сигарет і незаконний перетин кордону.

Наразі рятувальники ДП "Адміністрація морських портів України" заводять на борт буксира величезні троси з гаками, якими плавзасіб піднімуть на платформу найпотужнішого в Україні морського плавкрана "Багатир" і транспортують до Чорноморського порту.

Читайте також: Степанов заявив, що свідомо відклав виплати малозабезпеченим на Одещині

Як повідомлялося, співробітники Держприкордонслужби та СБУ здійснили в листопаді 2018 року огляд баржі в рамках кримінального провадження за ознаками ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України і виявили на борту вантаж з тютюновими виробами різних марок. Деякий час напівзатоплений буксир охороняли прикордонники.

Фото: pushkinska.net, odessamedia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-