На Вінниччині відновила роботу метеостанція

На Вінниччині відновила роботу метеостанція "Липовець"

Фото
Укрінформ
На Вінниччині відновила роботу метеорологічна станція "Липовець".

«Сьогодні у Липовецькому районі відбулось відкриття метеорологічної станції, яка розташовується на території Росошанської громади. Рішення науковців про відновлення метеорологічної станції на базі агрометеорологічного поста «Липовець», який довгий час вів гідрометеорологічні спостереження за скороченою програмою, пов’язане зі значними змінами клімату в північній півкулі Землі, які торкнулися і Вінницької області», - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині відновила роботу метеостанція "Липовець" / Фото: vin.gov.ua

Зазначається, що східна частина області потерпала від нестачі точних метеопрогнозів, особливо – аграрії. Відкриття метеостанції «Липовець», сьомої з тих, роботу яких поновлено в області, усуне пробіл у метеоспостереженнях в даній частині регіону. Адже кожна з них обслуговує територію в радіусі 50 км.

Завданням цієї метеостанції окрім агрокліматичних спостережень буде повідомлення погодних показників підрозділам ДСНС, а також отримані метеодані передаватимуться на всі аеропорти світу.  Метеорологічна станція «Липовець» потребує ремонту та дооснащення, яке буде здійснюватися коштом Державної служби метеорології. Семеро працівників метеостанції «Липовець» отримуватимуть заробітну плату також від цієї центральної служби, а не з місцевого бюджету.

Читайте також: Представники ОТГ Вінниччини вивчали ази просторового планування територій

На Вінниччині планують відкрити ще одну метеостанції у смт Крижопіль, - це остаточно позбавить регіон від «білих плям» у спостереженнях за погодою та змінами клімату.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-