На Луганщині незабаром збудують 11 сучасних амбулаторій

На Луганщині незабаром збудують 11 сучасних амбулаторій

Укрінформ
У сільських районах Луганської області зводять нові сучасні амбулаторії, причому будівництво 8 із 11 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини знаходиться на завершальній стадії.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Кожна людина має право на якісну медичну допомогу незалежно від того, живе вона у місті чи селі. Завдяки реформі первинної ланки медицини на Луганщині створюються гідні умови і для пацієнтів, і для лікарів. Райони, де десятиліттями не будувалися заклади охорони здоров’я, отримають нові амбулаторії з автомобілями для лікарів у комплекті. Уже зараз видно, як змінюється обличчя української медицини», – наголосив Філь.

Зазначається, що загальна вартість будівництва амбулаторій становить 74,4 млн гривень.

Першою була побудована Кремінська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини, і зараз триває її оснащення відповідним обладнанням та меблями. На черзі – амбулаторія у Новопскові. Це типові приміщення, проекти яких затверджені на загальнодержавному рівні.

Читайте також: На Вінниччині середня зарплата лікарів на «первинці» зросла до 16 тис. гривень

Усі заклади будуть облаштовані відповідно до табеля оснащення, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров’я України від 26.01.2018 №148, зокрема кардіографом, тонометром, глюкометром, а також гематологічним та біохімічним аналізаторами для експрес-аналізу крові.

Планується, що усі 11 амбулаторій будуть завершені та сертифіковані у поточному році.

Фото: loga.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-