Перейменування вулиці у Чернівцях іменем Гандзюк: петиція зібрала необхідні голоси

Перейменування вулиці у Чернівцях іменем Гандзюк: петиція зібрала необхідні голоси

Укрінформ
У Чернівцях підтримали петицію про перейменування однієї з вулиць міста іменем вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Катя Гандзюк — це вже не просто ім'я та прізвище. Це — уособлення боротьби всіх українських активістів за справедливість, розвиток країни, проти свавілля влади та корупції. Тому звертаємося до Чернівецької міської ради з проханням перейменувати одну з вулиць міста Чернівці та назвати її іменем Катерини Гандзюк", - зазначає автор петиції Олег Тудан.

Петиція була зареєстрована 14 березня і менш ніж за місяць її підписали вже 256 людей із 250 необхідних. Після цього петицію мають розглянути на сесії Чернівецької міської ради.

Катерина Гандзюк брала участь у Помаранчевій революції, Євромайдані в Києві та Херсоні, працювала в громадських організаціях, а також Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців у Херсонській області. Вона разом з іншими активістами активно виступала проти "проросійських сил" у регіоні, особливо під час спроб влаштувати так звану "російську весну" на півдні України у 2014 році. Відома своєю критикою правоохоронців і місцевих корумпованих чиновників. Вона жорстко критикувала силовиків за бездіяльність у боротьбі з проросійськими та сепаратистськими групами в регіоні, центральну владу за слабку протидію інформаційній агресії з боку Росії. Допомагала активістам, на яких були скоєні напади.

Читайте також: Заступник голови Херсонської ОДА подав у відставку

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-