Теракт на Марші гідності у Харкові: обвинувачені заявляють, що докази їм підкинули

Теракт на Марші гідності у Харкові: обвинувачені заявляють, що докази їм підкинули

Укрінформ
Володимир Дворніков і Сергій Башликов, обвинувачені у справі про вибух біля Палацу спорту в Харкові 22 лютого 2015 року, заявили в суді, що докази їм підкинуті.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Сьогодні в судовому засіданні у справі про вибух біля Палацу спорту сторона захисту заявила ряд клопотань. Так, обвинувачені Дворніков і Башликов просили провести молекулярно-генетичні і дактилоскопічні експертизи за фактом виявлення їхніх біологічних слідів та відбитків пальців рук на незаконних предметах, вилучених у них під час обшуку. Вони впевнені, що ці предмети їм підкинули, а на досудовому слідстві такі експертизи не було проведено", - зазначив адвокат.

За його словами, Башликов також заявив клопотання про визнання явно неприпустимими доказами всіх матеріалів кримінального провадження (16 томів - ред.).

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту в Харкові: суд дозволив експертизу авто біля місця вибуху

"Обвинувачений Дворніков просив вивчити на суді протоколи ознайомлення обвинувачених з матеріалами досудового розслідування. Захист заявив окреме клопотання про визнання явно неприпустимими доказами всіх відео й аудіо матеріалів справи, оскільки вони не були відкриті підзахисним у порядку ст.290 КПК України. Тетюцький заявив клопотання про проведення судової експертизи відеозапису, зробленого в Харківському метрополітені", - пояснив адвокат.

За його словами, у всіх клопотаннях відмовлено.

Наступні засідання заплановано на 15 травня, на 11:30".

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Фрунзенський райсуд Харкова продовжив арешт ще на два місяці всім трьом обвинуваченим у вибуху біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року - Володимиру Дворнікову, Віктору Тетюцькому, Сергію Башликову.

27 березня у Фрунзенський райсуд Харкова, де слухають справу про теракт біля Палацу спорту, для обвинуваченого Сергія Башликова, який перед тим оголосив голодування на знак протесту проти тримання його в карцері, двічі викликали швидку допомогу. Суд врахував стан його здоров'я і переніс засідання.

Зараз суд продовжує розгляд клопотань сторони захисту, після чого перейде до де6атів. Після дебатів очікується вирок.

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-