Гранти на 50 мільйонів: Гройсман розповів, на які культурні події підуть кошти

Гранти на 50 мільйонів: Гройсман розповів, на які культурні події підуть кошти

Укрінформ
У Україні буде проведено біля ста культурних подій за грантові 50 мільйонів гривень.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду у середу.

"Думаю, що підтримка у 50 мільйонів (грн - ред), яка визначена на грантовій основі, дасть можливість провести біля ста таких подій (культурних - ред.), але це означає, що у невеликих громадах такі події будуть відбуватися. Для нас це є надзвичайно важливим", - сказав Гройсман і додав, що цього року планують розширити проект "Малі міста - великі враження".

Він зауважив, що завдяки децентралізації влади міста мають колосальні ресурси для розвитку і їм не потрібно просити у центральної влади.

Читайте також: Децентралізація вже охопила 70% України - Гройсман

"У старій системі, до 2014 року, все вирішували такі органи влади, як уряд, міністерство, а сьогодні рішення приймають місцеві громади... Сьогодні ми сконцентрували фінансові ресурси на місцевому рівні і кожна громада, а їх уже більше восьмиста, плюс міста обласного значення, обласні центри, - мають колосальні фінансові ресурси, які дозволяють їм не просити нічого у Києва, а дозволяють власноруч будувати нову якість життя у кожній окремо взятій громаді", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що децентралізація позитивно впливає на зміни в медицині, освіті, інфраструктуру і багато інших сфер, але важливо не забувати і про розвиток культури, креативну індустрію всередині країни. В Україні процес децентралізації розпочато у квітні 2014 року з прийняттям урядом Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-