Понад тонну бурштину, який намагались вивезти з України, передадуть державі

Понад тонну бурштину, який намагались вивезти з України, передадуть державі

Укрінформ
Суд постановив конфіскувати 1,2 тонни бурштину, який намагалися вивезти через запорізький митний пост, на користь держави.

Відповідне рішення прийнято Запорізьким апеляційним судом.

“Запорізький апеляційний суд залишив без змін постанову Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 29 січня 2019 року, якою на керівника підприємства, який намагався вивезти бурштин, накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100% вартості товарів, що становить 1 219 529 (один мільйон двісті дев'ятнадцять тисяч п'ятсот двадцять дев'ять) гривень 60 копійок з конфіскацією бурштину загальною масою нетто 1 210 826,50 г на користь держави", - йдеться у рішенні суду.

Як повідомлялося, 10 серпня минулого року ТОВ “Трансклад” намагалося в режимі “експорт” здійснити переміщення дорогоцінного каміння вагою 1210 кг, приховавши його від митного контролю в паливних пелетах.

Читайте також: Прикордонники запобігли вивезенню 700 виробів із бурштину

Під час митного огляду працівники Запорізької митниці ДФС виявили 64 мішки (загалом підприємець задекларував 702 мішки), в яких містився бурштин.

Ленінський районний суд Запоріжжя у січні цього року розглянув справу про порушення митних правил та виніс постанову про конфіскацію бурштину в дохід держави з накладенням штрафу в розмірі його вартості, а саме 1,2 млн грн. Це рішення підтвердив апеляційний суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-