Довічне з конфіскацією майна: екс-торнадівцю Пугачову винесли вирок

Довічне з конфіскацією майна: екс-торнадівцю Пугачову винесли вирок

Фото, відео
Укрінформ
Суд виніс вирок екс-бійцю розформованого підрозділу «Торнадо» Олександру Пугачову, якого обвинувачено у вбивстві двох патрульних поліцейських у Дніпрі, – довічне позбавлення волі.

Про це стало відомо під час судового засідання у Кіровському районному суді м. Дніпро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Враховуючи тяжкість злочинів, суд виніс вирок у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна для Олександра Пугачова», - сказали у суді.

Відомо, що в ході судових засідань підозрюваний Пугачов мотиви свого вчинку не пояснив. Адвокат Артем Ходюш просив суд визнати Пугачова невинним. Сам Пугачов зі слідством співпрацювати відмовився. Також він не скористався своїм правом на останнє слово. Звинувачений в скоєному не покаявся і своєї вини не визнав.

Вирок зачитували протягом чотирьох годин.

Перед засіданням суду мати загиблої патрульної Ольги Макаренко розповіла журналістам, що протягом усіх судових засідань чекала побачити в очах Пугачова «хоч крихту людяності, якогось каяття чи хоча б співчуття», але такого не побачила.

Судове засідання у справі вбивства патрульних/ Фото Миколи М'якшикова

Вона подякувала міському голові Дніпра Борису Філатову за ту підтримку, яку надала міська влада її родині. Зокрема, за виділену двокімнатну квартиру.

Якщо хочете бачити більше відеоновин Укрінформу, підписуйтеся на наш канал в YouTube. 

Читайте також: Чотирьом екс-бійцям "Торнадо" і двом працівникам СІЗО оголосили підозри

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня 2016 року біля автовокзалу у Дніпрі водій зупиненого за порушення правил дорожнього руху автомобіля застрелив двох поліцейських. Злочинець утік із місця події. Працівник патрульної поліції Артем Кутушев загинув на місці. Пізніше в лікарні померла поранена злочинцем патрульна Ольга Макаренко.

Сам злочинець, отримавши поранення у живіт від патрульного, прийшов до лікарні імені Мечникова, де його того ж дня й затримали. Ним виявився екс-боєць розформованого підрозділу «Торнадо» Олександр Пугачов.

Патрульні зупинили тоді Пугачова за порушення правил і попросили документи для перевірки. Оскільки він уже 2 роки перебував у розшуку за скоєння важких злочинів, – відкрив вогонь.

24 січня 2017 року обвинувальний висновок щодо Пугачова передали до суду. Сторона обвинувачення наполягала на призначенні покарання за вчинення злочинів Пугачовим у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-