У Житомирі митрополит Епіфаній освятив накупольні хрести кафедрального храму

У Житомирі митрополит Епіфаній освятив накупольні хрести кафедрального храму

Фото
Укрінформ
Блаженніший митрополит Київський і у всієї України Епіфаній освятив у Житомирі накупольні хрести кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми освятили хрести, які будуть підняті на бані кафедрального храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира. Символічно, що це відбулося на завершення хрестопоклонної седмиці Великого посту. Хрест є важливим не тільки у житті церкви, а й кожного християнина, тому що в ці дні ми по-особливому згадуємо хресні страждання, завдяки яким ми з вами отримали спасіння», - підкреслив митрополит Епіфаній.

У Житомирі митрополит Епіфаній освятив накупольні хрести кафедрального храму / Фото: Чириця Ірина, Укрінформ

Читайте також: Митрополит Епіфаній долучився до створення рукописної Біблії

За його словами, ця подія стала історичною для храму і його громади. Митрополит подякував усім благодійникам, які долучилися до будівництва, і вручив їм подячні грамоти.

Він також висловив сподівання, що наступним етапом стане освячення престолу в храмі.

За словами преосвященнішого єпископа Житомирського та Овруцького Паїсія, храм будується за кошти благодійників та парафіян.

Будівництво кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира розпочалося у 2001 році. Пізніше його призупинили і відновили у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-