Мер Хуста задекларував зарплату більшу, ніж у Кличка, Труханова та Кернеса

Мер Хуста задекларував зарплату більшу, ніж у Кличка, Труханова та Кернеса

Укрінформ
Міський голова Хуста на Закарпатті Володимир Кащук задекларував за 2018 рік понад 1 мільйон 120 тисяч гривень заробітної плати. Крім цього мер міста отримує також пенсію у розмірі понад 38 тисяч гривень на рік.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру декларацій - відомості про майно та доходи мера Хуста там опубліковані 26 лютого 2019 року.

Згідно з відкритими даними, мер районного центру Хуст задекларував за минулий рік 1 мільйон 121 тисячу 855 гривень заробітної плати, отриманої за основним місцем роботи у 2018 році.

Крім цього, згідно його декларації в Єдиному реєстрі, Кащук отримує також і пенсію — це трохи більше за 38 тисяч гривень на рік.

Примітно, що зарплатня мера Хуста зросла вдвічі у порівнянні з минулим роком, коли Кащук задекларував 566 765 гривень.

Читайте також: Геращенко задекларувала Lexus, картини та годинник з коштовним камінням Piaget

Якщо порівняти зарплату Кащука з зарплатою інших міських голів Закарпаття, то вона виявляється найбільшою.

Як зазначено в Єдиному реєстрі декларацій, у мера Мукачева Андрія Балоги заробітна плата за основним місцем роботи складає 320 тисяч 560 гривень, а зарплатня у мера Ужгорода Богдана Андріїва - відповідно, 582 тисячі 655 гривень.

Цікаво, що зарплата мера маленького Хуста з населенням 28 тисяч жителів в рази більша за зарплатню його колег-мерів навіть у столиці та містах-мільйонниках. Так, за відомостями Єдиного реєстру, зарплата мера столиці Києва Віталія Кличка становить 367 тисяч 511 гривень, мера міста-мільйонника Харкова Геннадія Кернеса - 851 тисячу 370 гривень, а мера Одеси Геннадія Труханова - 164 тисячі 167 гривень.

Хуст - адміністративний центр Хустського району, із 1998 року місто має статус міста обласного підпорядкування в Закарпатській області. Населення - 28 438 тисяч чоловік.

На посаді голови Хустської міськради Володимир Кащук - з 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-