На Донеччині судитимуть “фермера”, який захопив 62 гектари угідь

На Донеччині судитимуть “фермера”, який захопив 62 гектари угідь

Укрінформ
У Краматорську Донецької області до кримінальної відповідальності притягують чоловіка, який самовільно захопив 62 га комунальної землі.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

“Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено розслідування злочинної діяльності чоловіка, який самовільно зайняв понад 62 га комунальної землі з метою отримання доходу з незаконної сільськогосподарської діяльності”, - йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що у квітні 2018 року 44-річний мешканець Краматорська, не маючи правовстановлюючих документів, що підтверджують державну реєстрацію права власності, постійного користування або оренди земельних ділянок, в порушення Земельного кодексу вчинив самовільне зайняття землі в районі селища Старорайське та за допомогою сільськогосподарської техніки із залученням сторонніх осіб здійснив її незаконний обробіток і засіяв соняшником.

Своїми умисними протиправними діями так званий фермер завдав матеріальної шкоди державі в особі Краматорської міської ради на суму майже 100 тис. грн.

Читайте також: Справа про “кривавий” елеватор може дійти до суду наприкінці квітня

Обвинувальний акт стосовно цього громадянина – за ч.1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику) Кримінального кодексу – скеровано до суду.

У прокуратурі констатували, що скоєння вказаного злочину карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом терміном до шести місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-