Справа про “кривавий” елеватор може дійти до суду наприкінці квітня

Справа про “кривавий” елеватор може дійти до суду наприкінці квітня

Укрінформ
Справу про рейдерське захоплення елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області готують для передачі до суду.

Про це розповів на брифінгу заступник начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області полковник Сергій Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство завершено. Доказів, які доводять вину всіх 23 фігурантів, включаючи Олега Ширяєва (екс-командир "Східного корпусу" - ред.) і держреєстратора, який займався зміною власника елеватора, достатньо. Зараз підозрювані та їхні адвокати знайомляться з матеріалами, після чого справу буде передано до суду", - зазначив Чиж.

За його словами, ознайомлення з матеріалами триває вже понад місяць і якщо буде затягуватися, слідство звернеться до суду для встановлення жорсткого терміну. Орієнтовно, справу буде направлено до суду з обвинувальним актом наприкінці квітня - на початку травня, додав Чиж, уточнивши, що справа налічує до 40 томів.

Як повідомляв раніше Укрінформ 11 вересня 2018 року в Занках Зміївського району під час спроби рейдерського захоплення приватного елеватора сталася масова бійка зі стріляниною. Поранення дістали семеро осіб, включаючи заступника начальника Зміївського райвідділу поліції. На місці затримано близько 50 осіб, 22-м з них оголошено підозру в скоєнні групового хуліганства із застосуванням зброї.

Читайте також: Кривавий елеватор: суд встановив заставу для Ширяєва - мільйон

12 вересня в Харкові був затриманий екс-командир роти "Східний корпус" Олег Ширяєв, якого підозрюють у причетності до конфлікту. 13 листопада вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн.

Згодом під заставу - суми різні - відпущено й інших учасників конфлікту.

Фото: поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-