Кривавий елеватор: суд встановив заставу для Ширяєва - мільйон

Кривавий елеватор: суд встановив заставу для Ширяєва - мільйон

Укрінформ
Суд продовжив на два місяці арешт для екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва, підозрюваного у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі в Занках, і встановив для нього заставу в сумі більш як 1 млн грн.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд продовжив для Ширяєва запобіжний захід у вигляді арешту, тобто, тримання в СІЗО, ще на два місяці - до 12 грудня 2018 року", - зазначили в суді.

Для Ширяєва, додали в суді, також встановлено право на заставу в 1 млн 4340 грн.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 14 вересня Київський райсуд Харкова обрав для харків'янина, екс-командира роти "Східний корпус" Олега Ширяєва, підозрюваного у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі в Занках Зміївського району Харківської області, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права на заставу.

Прокурор, посилаючись на матеріали слідства і ризики з боку підозрюваного, просить для нього покарання за кількома статтями, інкримінуючи йому організацію масових заворушень у Краснокутську Харківської області в грудні 2015 року зі спробою захоплення будівлі райвідділу поліції, організацію 8 вересня 2018 року незаконного збирання врожаю фермерського господарства "Благодатне" в Зміївському районі Харківської області й організацію 11 вересня 2018 року рейдерського захоплення приватного елеватора, що супроводжувалося стріляниною: постраждало сім осіб, включаючи співробітника Зміївського райвідділу поліції.

Читайте також: “Кривавий” елеватор: екс-командира "Східного корпусу" залишили під вартою

Водночас, адвокат просить для Ширяєва запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, мотивуючи тим, що у нього двоє неповнолітніх дітей, він працює заступником директора приватного підприємства "Будсіті", нагороджений медаллю за захист Батьківщини, причому медаль вручав глава МВС Арсен Аваков, є нагороди по лінії харківської влади. Ширяєв, за словами адвоката, не був присутній 11 вересня під час конфлікту на елеваторі в Зміївському районі, а знаходився вдома і на тренуванні в Харкові, що підтверджують свідки і відеозйомка у спортцентрі.

Сам Ширяєв заперечив обвинувачення в організації масових заворушень у Краснокутську і незаконному збиранні врожаю господарства "Благодатне". Він також відмовився свідчити проти себе, керуючись ст.63 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-