Смертельна ДТП з нацгвардійцями: одеський суд арештував водія

Смертельна ДТП з нацгвардійцями: одеський суд арештував водія

Укрінформ
Суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою водію, підозрюваному в скоєнні смертельної ДТП, що призвела до загибелі від травмування військовослужбовця Національної гвардії та завдання важких травм п'ятьом особам.

Про це повідомляє прес-служба Київського суду.

"До Київського райсуду Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП в Суворовському районі міста (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Внаслідок ДТП загинув військовослужбовець. Ще двоє нацгвардійців і троє пасажирів автомобіля «Opel» отримали важкі травми", - зазначили в суді.

За версією слідства, водій автомобіля «Opel» з європейською реєстрацією, рухаючись по проспекту Добровольського, грубо порушив правила дорожнього руху. Здійснюючи рух на заборонений сигнал світлофора (жовтий), скоїв зіткнення з двома автомобілями, від удару його транспортний засіб відкинуло на тротуар, де у цей час перебували люди, що призвело до смерті однієї особи і травмувань п'ятьох потерпілих.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внесення застави.

Як уточнили в суді, ухвала слідчого судді поки що не набула законної сили.

Читайте також: Аваков виклав відео аварії в Одесі: поранених гвардійців добивав перехожий

Як повідомлялося, 30 березня в Одесі водій іномарки збив трьох нацгвардійців, які напередодні виборів заступили на патрулювання міста. Один нацгвардієць загинув на місці, а двох з тяжкими травмами госпіталізували. Причому травмованим солдатам, які стікали кров'ю на асфальті, завдав кілька ударів один з перехожих, якого наступного дня вдалося затримати.

За словами глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, затриманому висунуто підозру за ознаками ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України і загрожує позбавлення волі до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-