На Донеччині селищний голова сяде на шість років за

На Донеччині селищний голова сяде на шість років за "референдум"

Укрінформ
Голову селища міського типу Миронівський Бахмутського району засуджено на шість років ув’язнення за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Про це інформує прес-служба прокуратури Донецької області.

“Шість років позбавлення волі: селищного голову смт Миронівський засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у травні 2014 року цей посадовець, використовуючи свої службові повноваження та діючи із власних ідеологічних міркувань, активно сприяв проведенню на території смт Миронівський незаконного "референдуму" про визнання легітимності терористичної організації “ДНР”. На засіданні селищної ради він умисно вніс до порядку денного питання про надання приміщення комунальної власності - Миронівського палацу культури - для проведення “референдуму” та особисто позитивно проголосував за відповідне рішення ради.

Читайте також: Поліція оголосила підозру двом "зеленим чоловічкам"

За активного сприяння голови на підставі підписаного ним рішення ради у період із 7 до 11 травня 2014 року на території смт Миронівський ініціативною групою з числа невстановлених досудовим слідством осіб у вказаному приміщенні було організовано так звану виборчу дільницю та проведено “референдум.”

14 грудня 2016 року повідомлення про підозру селищному голові вручив особисто прокурор Донецької області Євген Бондаренко. На час проведення досудового розслідування правопорушникові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

За вироком суду екс-посадовцю призначено покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-