Марина Порошенко відзначила розвиток інфраструктури на Луганщині

Марина Порошенко відзначила розвиток інфраструктури на Луганщині

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко відзначила активний розвиток інфраструктури та відродження соціального захисту людей у Луганській області, яку вона відвідала з робочою поїздкою.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

"Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Луганську область із робочою поїздкою. Перша леді ознайомилася з ходом будівельних робіт Кремінської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №2, яка створюється в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця амбулаторія надасть можливість забезпечити мешканців сільської місцевості Кремінського району доступною, якісною та ефективною медичною допомогою.

У місті Рубіжне Марина Порошенко відвідала Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, де впроваджено сучасні технології діагностики, лікування та психологічної реабілітації осіб з наслідками бойової психічної травми.

На базі Центру ветерани війни і члени сімей загиблих мають можливість отримати відновлювальне лікування, консультації лікарів та комплексне обстеження стану здоров’я. За рік роботи цього закладу медичну допомогу отримали 330 осіб.

Також у Рубіжному Марина Порошенко відвідала будівництво житлового дев’ятиповерхового будинку. Уже в другій половині 2019 року родини переселенців отримають тут 107 нових квартир.

Перебуваючи в Сєверодонецьку, перша леді взяла участь у церемонії нагородження переможців обласних конкурсів художньої творчості серед учнів шкіл мистецтв Луганської області. Протягом року в художніх конкурсах взяли участь 367 учасників з різних куточків регіону, які підготували близько 400 творчих робіт.

Робоча поїздка Марина Порошенко / Фото: Ковальов Олексій, Укрінформ

Марина Порошенко в Луганському обласному академічному музично-драматичному театрі оглянула виставку художніх робіт учнів регіону «Чарівний світ мистецтва». Цей театр у 2014 році було переміщено з тимчасово окупованого Луганська в підконтрольний українській владі Сєверодонецьк. У 2016 році завдяки зусиллям Президента України Петра Порошенка були внесені зміни у державний бюджет та виділено асигнування у розмірі 60,9 млн гривень для проведення капітального ремонту будівлі театру. А вже у вересні 2018 року за грантової підтримки Українського культурного фонду та обласної державної адміністрації на базі оновленого театру було проведено І Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд», який відвідали майже 5 тисяч глядачів.

Читайте також: Марина Порошенко оглянула нову сільську амбулаторію на Луганщині

За словами Марини Порошенко, активний розвиток Луганщини вкотре підтверджує, що Україна рухається шляхом втілення широкого спектра реформ, спрямованих на покращення, в першу чергу добробуту українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-