Марина Порошенко оглянула нову сільську амбулаторію на Луганщині

Марина Порошенко оглянула нову сільську амбулаторію на Луганщині

Фото
Укрінформ
Під час поїздки по Луганській області перша леді Марина Порошенко ознайомилася з ходом будівельних робіт Кремінської лікарської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Інформацію про поїздку дружини Президента оприлюднила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Цей заклад є одним з 11, що створюються в області в рамках реформи сільської медицини, ініційованої Президентом України Петром Порошенком. Нова амбулаторія дасть можливість забезпечити мешканців сільської місцевості Кремінського району доступною, якісною та ефективною медичною допомогою», - йдеться в повідомленні.

Марина Порошенко зазначила, що для неї важливо побачити реалізацію соціальних реформ і покращення життя жителів Луганщини.

«Ми бачимо, наскільки чекає населення на відкриття таких сучасних медичних амбулаторій, в яких надаватиметься медична допомога за абсолютно новими, сучасними принципами, коли, зокрема, буде використовуватися телемедицина. Для роботи лікарів створені достойні, комфортні умови», – зауважила вона.

Будівництво амбулаторії завершено, незабаром туди буде завезено меблі, комп’ютерне та медичне обладнання. Загальна вартість будівництва становить 5,3 млн грн, кошти виділено з державного, обласного та місцевого бюджетів.

Читайте також: На Донеччині завершують будувати дві нові медамбулаторії

Типовим проектом будівництва передбачено кабінети двох лікарів, маніпуляційна, кабінет для щеплень, кімната для персоналу, просторі коридори та туалети. Будівля оснащена усіма засобами доступності для людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-