На Донеччині завершують будувати дві нові медамбулаторії

На Донеччині завершують будувати дві нові медамбулаторії

Фото
Укрінформ
На Донеччині у Петрівському і Темрюку завершується будівництво нових амбулаторії загальної практики сімейної медицини. На їх будівництво з держбюджету виділено майже 7 млн грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

«Завершується будівництво двох нових амбулаторії загальної практики-сімейної медицини - у селищах Петрівське і Темрюк», - написав очільник області.

Він зазначив, що у Петрівському в амбулаторії за графіком вестимуть прийом два терапевти та педіатр. Вони обслуговуватимуть 1658 дорослих пацієнтів та 272 дітей з Петрівського, Єгорівки, Степного та Кропивницького. В числі пацієнтів 119 переселенців (35 з них - діти).

В амбулаторії вже обладнані кабінети для щеплень, ЕКГ, прийому здорової дитини, акушерський, маніпуляційний, стерилізаційний кабінети, а також реєстратура і денний стаціонар на 4 ліжка.

Читайте також: Важливі об’єкти Донеччини обіцяють не відключати від електрики за борги

На будівництво амбулаторії з державного бюджету виділили 3 млн гривень, на медичне обладнання - 200 тис грн.

У Темрюку медичну допомогу отримуватимуть жителі Зеленого Яру, Веселого, Садового й Лугового: 1623 дорослих, 56 підлітків і 246 дітей.

На будівництво цієї амбулаторії з державного бюджету виділено 3 млн 964 тис грн, з бюджету обласного - 688 тис. грн, також на 94 тис. грн з місцевого бюджету придбали меблі та інвентар, констатував керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-