"БомбеЗНО": на Буковині відкрився мовний табір для підготовки румунських дітей

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 25 березня, у місті Новоселиця Чернівецької області розпочав свою роботу пришкільний мовний табір “БомбеЗНО” — експрес-підготовка до ЗНО з української мови для учнів випускних класів шкіл з румунською мовою навчання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року близько 60% випускників румуномовних шкіл не склали поріг ЗНО з української мови. Тому у Міністерстві освіти і науки з'явилася ідея відкриття таких пришкільних таборів під назвою "БомбеЗНО" для підготовки учнів випускних класів до ЗНО", - говорить керівник освітнього напрямку ГО Global Office Любов Залюбовська.

Серед ініціаторів проекту також організація “Освіторія”, а проводиться він за сприяння Фінського проекту підтримки шкільної реформи в Україні.

Випускників шкіл з румунською мовою навчання та шкіл із викладанням двома мовами привозять у Новоселицю шкільними автобусами, тут вони харчуватимуться і навчатимуться. Окрім Новоселиці, такі табори відкрили ще у двох районах - Герцаївському та Сторожинецькому.

Мовний табір “БомбеЗНО”/ Фото Віталія Олійника

Це пілотний проект, щоб підвищити кількість випускників в Закарпатській та Чернівецькій областях, які успішно долатимуть пороговий бал ЗНО. Успішне складання зовнішнього незалежного оцінювання має покращити шанси випускників на успішну самореалізацію в Україні, наголошують організатори.

"За ці 4 дні ми намагатимемося дати дітям не стільки знання з української мови, а такі корисні лайфхаки, які допоможуть їм подолати цей іспит. Ми націлені на те, щоб надати їм той мінімум, який гарантовано покращить їхні результати ЗНО з української мови", - додала Залюбовська.

Проект запустився на початку березня, включивши декілька етапів реалізації: відбір вчителів з української мови та літератури з усієї країни, тренінг для 44 вчителів-учасників проекту, а також проведення чотириденних україномовних таборів. Понад 400 одинадцятикласників дізнаються лайфхаки з опанування української мови та зможуть поглибити знання з української літератури.

Окрім навчальної складової, проект включає роботу з менторами, які останні роки працюють над розбудовою України. Участь у проекті безкоштовна.

Читайте також: БомбеЗНО: на Закарпатті угорським дітям допомагають готуватися до ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, проект “БомбеЗНО» стартував сьогодні і на Закарпатті. Тут у пришкільних таборах пройде експрес-підготовка до ЗНО для випускників шкіл з угорською мовою навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-