У Сумах пройде благодійний концерт-ярмарок допомоги онкохворим дітям

У Сумах пройде благодійний концерт-ярмарок допомоги онкохворим дітям

Укрінформ
У Сумах 26 березня в міській галереї відбудеться благодійний концерт-ярмарок з метою допомоги онкохворим дітям.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Сумській міській громадській організації «Світоч», яка опікується онкохворими дітьми.

«Під час ярмарку його відвідувачі зможуть придбати сувенірну продукцію до Великодня, побувати на благодійному концерті та отримати море теплих, весняних емоцій! Усі зібрані кошти підуть на допомогу онкохворим дітям», - зазначили організатори заходу, який триватиме у міській галереї по вулиці Соборна, 27 з 16:00 до 19:00.

Як повідомлялося, на Сумщині з 11 березня по 30 квітня під час Великого Посту проходить благодійна акція на підтримку онкохворих дітей “До Світлого Дня – світлі вчинки”. Вона має на меті збір коштів на придбання медикаментів для лікування онкохворих дітей, що перебувають у відділенні гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

Подібний захід в області проходить вже вдев’яте.

За попередні вісім років до відділення гематології та онкології загалом передано медичного обладнання та препаратів на суму понад 4 млн 700 тис. грн.

Станом на початок 2019 року на Сумщині діагноз онкозахворювань встановлено 155 дітям. Протягом 2018 року подібний діагноз вперше було поставлено 24 дітям.

Читайте также: Топ-5 мифов про вакцинацию и их развенчание. Инфографика

Наразі на лікуванні у відділенні онкогематології перебуває 27 дітей, з них 21 – хворі на онкологічні захворювання. Витрати на лікування однієї дитини в середньому складають 25 – 30 тисяч доларів. В лікарні онкохворі діти проводять по 6-18 місяців. Відсоток одужання за умови виконання усіх нормативів лікування з року в рік є більш обнадійливим, за окремими видами пухлин – від 80% до 97%.

Враховуючи успішний досвід проведення акції у попередні роки та зважаючи на серйозність проблеми росту онкозахворювань у регіоні, її організатори звертаються до всіх небайдужих із проханням долучитися до збору грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-