Справа Гандзюк: у Херсоні нарікають на слідство і

Справа Гандзюк: у Херсоні нарікають на слідство і "міфілогізацію" загиблої

Укрінформ
Міфологізація образу загиблої у результаті нападу в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк шкодить розслідуванню, але слідство не дослухається до цієї думки херсонців.

Про це на прес-конференції в понеділок заявили херсонські активісти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Парламентська тимчасова слідча комісія, яка приїжджала до нас в Херсон, чомусь ні з ким із активістів не зустрілась. Версія слідства – напад на Катерину Гандзюк виключно як на громадську активістку, громадську діячку, яка захищала ліси. Ми виступаємо за повне і всебічне розслідування, за те, щоб були відпрацьовані всі версії», - зазначив правозахисник Олександр Тарасов.

Організатори прес-конференції стверджують, що перебувають в інформаційній блокаді, а "розкручування міфу про Катерину Гандзюк" шкодить об'єктивному розслідуванню. Місцеві активісти розповіли про конфліктні ситуації та напади на них людей, яких вони називали «оточенням Катерини Гандзюк».

Одна зі спікерів, координатор херсонського Майданівського руху Римма Бараненко зауважила, що для проведення прес-конференції організаторам довелося вдатися до "безпрецедентних заходів безпеки", оскільки їхні аналогічні заходи кілька разів зривали.

Активісти також пояснили, чому виступають проти перейменування вулиці Лютеранської у Херсоні на вулицю Гандзюк. За їхніми словами, міська влада, зокрема і Гандзюк, під час "декомунізаційного" перейменування вулиць не підтримала пропозицію назвати цю вулицю на честь Руслана Сторчеуса, командира батальйону «Херсон», який загинув в АТО. Як відзначили на прес-конференції, коли мова йшла про перейменування вулиць на честь загиблих в АТО, міська влада вимагала виконання переліку умов – зокрема, вивчення громадської думки, розгляду проекту рішення на профільній комісії.

"Але проект рішення (про перейменування вулиці на честь Катерини Гандзюк – ред.) не проходив профільну комісію, обговорення і опитування громадської думки не було, він вносився "з голосу", - каже Тарасов.

Читайте також: У суді Херсона зареєстрували вісім позовів щодо вулиці Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року в.о. керуючого справами виконавчого комітету міської ради, радника міського голови, активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

Після перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Гандзюк кілька разів виникали конфлікти між його прихильниками та противниками.

У Херсонському окружному адмінсуді зареєстровано 8 позовів з вимогами скасувати рішення міськради від 22 лютого щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-