У суді Херсона зареєстрували вісім позовів щодо вулиці Гандзюк

У суді Херсона зареєстрували вісім позовів щодо вулиці Гандзюк

Укрінформ
У Херсонському окружному адмінсуді зареєстровано 8 позовів з вимогами скасувати рішення міськради від 22 лютого щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла Наталя Сичова, помічник голови Херсонського окружного адмінсуду.

"Щодо надходження до Херсонського окружного адміністративного суду позовів які стосуються перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк. Станом на 13 березня 2019 в Херсонському окружному адміністративному суді зареєстровано 8 адміністративних позовів від фізичних осіб до відповідачів - Херсонської міської ради, міського голови Херсона Володимира Миколаєнка з позовними вимогами: "визнати протиправним та скасувати пункт 2 та пункт 3.1 в частині слів "та розділ "Вулиці" назвою: "вул. Катерини Гандзюк" рішення Херсонської міської ради №1840 від 22.02.2019 року "Про надання зоні зелених насаджень статусу скверу та його найменування та перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк".

Станом на 14 березня по 6 справам №540/406/19, №540/420/19, №540/427/19, №540/428/19, №540/429/19, №540/430/19 адміністративні позови, відповідно до ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, залишені без руху для усунення недоліків.

У справах №540/445/19 та №540/473/19 питання щодо прийняття до розгляду вирішуються відповідно до ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України.

Один з позивачів – депутат Херсонської міської ради Віталій Богданов у коментарі кореспонденту Укрінформу заявив, що він не лише звернувся з позовною заявою до суду, але й написав заяви в поліцію та прокуратуру. Депутат стверджує, що "міський голова підписав рішення сесії, але у нього немає підписів під погоджувальним листом – ані секретаря міської ради, ані суб’єктів подання. Там є перелік осіб, які мають візувати такі документи. Якщо мер підписав без цього візування – він порушив закон. Я вимагаю відповідальності мера. Хіба заслуговує Гандзюк на такі перейменування?", - заявив Богданов.

Натомість, міський голова Херсона Володимир Миколаєнко у розмові з агентством зазначив: "Яка моя реакція на позови у суд? Суд приймає рішення іменем України. Якщо буде прийняте рішення якесь іменем України – ми будемо розглядати".

Читайте також: У Херсоні через перейменування вулиці на честь Гандзюк зірвали сесію міськради

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій і 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Гандзюк.

У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-