Знеструмлення шахт: влада Луганщини проситиме фіндопомоги у Києва

Знеструмлення шахт: влада Луганщини проситиме фіндопомоги у Києва

Укрінформ
Ситуація з можливим відключенням шахт на підконтрольній Україні території Луганщини змушує керівництво області шукати допомоги в Прем’єра та Ради нацбезпеки.

Це одне з рішень, прийнятих за підсумками сьогоднішнього засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Головуючий на засіданні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко поінформував, що на адресу облдержадміністрації та вугільних підприємств надійшло повідомлення від компанії ДПЗД «Укрінтеренерго» про можливе припинення постачання електричної енергії на шахти ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля». Заборгованість за спожиту електроенергію за останні два місяці складає 77,33 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Постачальник вимагає обмежити цих споживачів до рівня наявної екологічної або технологічної броні. Враховуючи те, що відповідні підприємства такої броні не мають, може відбутися повне їх відключення від електроенергії.

Найскладніша ситуація на ДП «Первомайськвугілля», де зі знеструмленням можливе підтоплення шахти у Золотому водами з об’єктів, розташованих по той бік лінії розмежування.

Вугледобувні підприємства Луганщини є планово збитковими, тому коштів від реалізації продукції та держпідтримки для покриття витрат собівартості продукції не вистачає навіть на виплату заробітної плати.

Читайте також: Луганщина може лишитися без води через борги Лисичанського водоканалу

На підставі отриманих від підприємств даних буде встановлений рівень надзвичайної ситуації, про що буде поінформовано Державну службу України з надзвичайних ситуацій для подальшого підтвердження рівня і внесення до реєстру.

Крім того, про це поінформують Прем’єр-міністра України та Раду національної безпеки та оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-