На Рівненщині дев’ятирічна дівчинка померла від кору

На Рівненщині дев’ятирічна дівчинка померла від кору

Укрінформ
У Рівненській області зафіксовано вже третя з початку року смерть від кору.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє обласне управління охорони здоров’я.

«Минулої п’ятниці від кору померла 9-ти річна дівчинка із Березнівського району. У школі вона контактувала з хворою на кір дитиною. Наприкінці лютого дівчинка лікувалася у Березнівській центральній районній лікарні. З першого березня - в обласній дитячій лікарні», - йдеться у повідомленні.

За словами завідувача відділення інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Миколи Хоружого, дитина поступила у важкому стані. Дівчинку перевели на штучну вентиляцію легень, бо виникли ускладнення.

Попри те, що проводили інтенсивну терапію, полегшення не наступало. Завдяки реанімаційним заходам вдалося повернути функцію серця, але за 10 хвилин воно зупинилося.

Спеціалісти підтвердили, що за документами щеплення були. Однак лабораторні дослідження, на жаль, показали відсутність захисного титру антитіл проти кору. Водночас медпрацівники проводять гістологічні дослідження.

Читайте також: За тиждень на кір захворіли понад три тисячі українців

«Це не зовсім типова ситуація. В цієї дитини не було імунітету до кору, не було достатнього рівня імуноглобуліну - джі. Загалом на Рівненщині - 1636 хворих на кір. У нас є інформація, що понад 13 тисяч школярів не щеплені. До прикладу, у Дубно є приватна школа, де 72% учнів – не щеплені», - прокоментував трагічний випадок завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру МОЗ України Віктор Мороз.

Водночас зазначається, що необхідна якісна вакцина для щеплень від кору на Рівненщині є. З початку року тут вакциновано понад 18 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-