У Хусті презентували виставу до 80-ї річниці Карпатської України

У Хусті презентували виставу до 80-ї річниці Карпатської України

Фото
Укрінформ
Напередодні у Закарпатському обласному театрі драми та комедії (м. Хуст) до 80-річчя проголошення незалежної держави Карпатська України відбулася прем’єра музичної драми Олександра Гавроша «Останнє танго в Хусті».

Про це інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

“У четвер, 14 березня, у Закарпатському обласному театрі драми та комедії (м. Хуст) відбулася прем’єра музичної драми Олександра Гавроша «Останнє танго в Хусті» (режисер-постановник В’ячеслав Давидюк). Виставу, приурочену до 80-ї річниці проголошення Карпатської України, відвідали сотні глядачів,” - йдеться в повідомленні.

За словами драматурга, в основу твору покладено розповідь про «Летючу естраду» – мистецький рій Карпатської Січі, який наприкінці 30-х років минулого століття діяв кілька місяців у Хусті. Тоді талановиті хлопці та дівчата об’єдналися у революційний театр і стали передовим загоном вояків-митців.

Головний герой драми – режисер, митець, співак Микола є прототипом українського поета, драматурга, хорунжого армії УНР Миколи Чирського.

Як інформують у прес-службі Закарпатської ОДА, в кінці 30-х років саме в Хуст після адміністративно-територіального поділу Закарпаття переїхав професійний державний театр «Нова сцена» під керівництвом Юрія Шерегія, тут формувався культурний осередок проукраїнської інтелігенції і панувало духовне піднесення громади.

Читайте також: У Хусті відкрили меморіальну дошку захиснику Карпатської України

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 15 березня, на Закарпатті відзначають 80-ту річницю Карпатської України. На Красному полі біля Хуста о 12 годині відбудеться мітинг-реквієм за участі Президента Петра Порошенка.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-