Марина Порошенко відвідала швейну фабрику та зізналася, що має шостий розряд

Марина Порошенко відвідала швейну фабрику та зізналася, що має шостий розряд

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко заявила, що вміє шити і навіть має з цієї професії шостий розряд.

Про це вона сказала, відвідавши 14 березня під час робочої поїздки на Сумщину виробниче підприємство «Стиль» Українського товариства глухих в обласному центрі, де вона оглянула виробничі потужності швейної фабрики та поспілкувалась з її працівниками, які виконують оборонне замовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені знайома ваша нелегка робота, я теж вмію шити, навіть маю шостий розряд. Дякую вам за те, що ви шиєте одяг для наших військових, захисників України», - сказала Марина Порошенко.

За її словами, згадане підприємство може слугувати прикладом для працевлаштування людей з особливими потребами, зокрема вихованців інклюзивних центрів – випускників шкіл і закладів профтехосвіти, які можуть працювати тут.

Як повідомила директор підприємства Людмила Яковчук, наразі на підприємстві працює 121 особа, 65 з яких – люди з інвалідністю, в тому числі з вадами слуху.

Читайте також: Марина Порошенко відзначила успіхи Сумщини у впровадженні інклюзивної освіти

«Ми шиємо одяг для наших військових – Міністерства оборони України, Нацгвардії, Нацполіції. Можна сказати, що ми одягаємо наших захисників. За останні чотири роки відзначаємо, що форма військових змінюється, вона наближена до стандартів НАТО. Якість одягу дуже ретельно перевіряється замовником», - зазначила Яковчук.

За словами Людмили Яковчук, за місяць в середньому підприємство шиє чотири тисячі камуфльованих курток, за рік – 53 тисячі штук.

Фото: сайт Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-