Марина Порошенко відзначила успіхи Сумщини у впровадженні інклюзивної освіти

Марина Порошенко відзначила успіхи Сумщини у впровадженні інклюзивної освіти

Укрінформ
Сумщина демонструє високий рівень розвитку інклюзивної освіти.

На цьому у четвер під час робочої поїздки до регіону та відвідин інклюзивно-ресурсного центру в селі Косівщина Сумського району, де наразі психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги отримують 45 дітей з особливими освітніми потребами, наголосила дружина Президента України Марина Порошенко.

«У Сумській області на сьогодні працюють 20 інклюзивних центрів. На прикладі такого закладу, як у Косівщині, я хочу сказати, що Сумщина демонструє впевнений поступ вперед щодо впровадження інклюзивної освіти», − зазначила Марина Порошенко.

За її словами, влада не стоїть на місці в цьому питанні і вже закуплено новітні світові методики із проведення тестування розвитку дітей.

Читайте також: Кожна друга вінницька школа впроваджує інклюзивне навчання

«Це все говорить про те, що Україна не лише доєдналася до європейських стандартів розвитку інклюзії, а й успішно рухається в цьому напрямку», - наголосила Порошенко.

Вона також ознайомилася із роботою опорного Косівщинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки, де впроваджено інклюзивну форму освіти, поспілкувалася з учнями та вчителями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-