Кожна друга вінницька школа впроваджує інклюзивне навчання

Кожна друга вінницька школа впроваджує інклюзивне навчання

Укрінформ
У Вінниці за останній рік кількість класів з інклюзивною формою навчання збільшилась майже удвічі – з 38 до 62.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

«Кожна друга школа у місті безпосередньо впроваджує інклюзивний принцип навчання, тому щороку все більше вінницьких освітніх закладів стають доступними для дітей з особливими освітніми потребами.. Лише за останній рік кількість класів з інклюзивною формою навчання зросла з 38 (2017-2018 н.р.) до 62 (2018 – 2019 н.р.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі у Вінниці у 22 закладах загальної середньої освіти 71 дитина з особливими освітніми потребами навчається за інклюзивною формою у 62 класах. П’ять дітей - у спеціальному класі для дітей з вадами зору на базі школи №16.

Також 38 дітей дошкільного віку з особливими освітніми потребами виховуються у 19 інклюзивних групах у 17 закладах дошкільної освіти міста.

Читайте також: У Києві відкрили тренінг для працівників інклюзивно-ресурсних центрів

Крім того, у місті у 2018 році було відкрито Інклюзивно-ресурсний центр №1 для надання комплексу послуг для дітей з особливими освітніми потребами, їхніх батьків та різноманітних консультацій для педагогічних працівників навчальних закладів.

На сьогодні 18 закладів загальної середньої освіти, 14 закладів дошкільної освіти та палац дітей та юнацтва облаштовані пандусами. А у восьми школах і чотирьох садочках для релаксації дітей з особливими освітніми потребами спеціально обладнані кімнати розвантаження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-