У Києві відкрили тренінг для працівників інклюзивно-ресурсних центрів

У Києві відкрили тренінг для працівників інклюзивно-ресурсних центрів

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко відкрила тренінг для працівників Інклюзивно-ресурсних центрів щодо використання методик комплексної оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляється на сайті Глави держави.
“Уже з цього року Україна переходить на міжнародний формат оцінки функціонування та обмеження життєдіяльності дітей з особливими освітніми потребами (МКФ), до перекладу і впровадження якого також долучилася команда Фонду Порошенка. Також було здійснено перехід до МКФ-ДП, що дало підстави застосовувати в ІРЦ нові сучасні міжнародні методики”, - розповіла Марина Порошенко.

Вона підкреслила, що нинішній тренінг дасть можливість застосовувати єдиний підхід до комплексної оцінки розвитку дітей по всій країні. За словами першої леді, це дуже важливий і відповідальний момент, який Фонд Порошенка у співпраці з Міністерством освіти і науки готували майже 1,5 року.

Як зазначили в АП, цього року 500 інклюзивно-ресурсних центрів у всіх областях України вже отримали комплекти методик. Наступного будуть оснащені ще 200 ІРЦ.

Тренінг, якому дала старт дружина Президента, – п’ятитижневий і складається з трьох етапів. Після його проходження слухачі мають скласти випускний іспит, щоб отримати посвідчення тренера та в подальшому навчати фахівців ІРЦ використанню сучасних методик.

Читайте також: Для інклюзивно-ресурсних центрів розробили систему автоматизації

У програмі тренінгу – навчання тренерів роботі з сучасними міжнародними психодіагностичними методиками WISC-IV, Leiter-3, Conners-3, PEP-3 та CASD. Саме вони допомагають визначити сильні та слабкі сторони у розвитку дитини, організувати навчальний процес так, щоб кожна дитина змогла максимально реалізувати свої здібності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-