Об'єднувати справи про напади на одеських активістів недоцільно - ГПУ

Об'єднувати справи про напади на одеських активістів недоцільно - ГПУ

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що об'єднувати справи про напади на одеських активістів недоцільно.

Про це він сказав під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно нападів на одеських активістів - є багато справ, об'єднувати їх в одну недоцільно, бо в них вбачаються різні фігуранти", - сказав Луценко.

Також він прокоментував хід розслідування нападів на Михайла Кузаконя і Сергія Стерненка.

"Я прийняв рішення передати саме в СБУ справи по Кузаконю і Стерненку, там дійсно вбачається один замовник і, ймовірно, один виконавець. Ми там ідемо достатньо непоганими темпами", - повідомив генпрокурор.

Читайте також: Одеський активіст заявляє, що на нього готують замах – поліція відкрила справу

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 15 та ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Для розслідування нападу на Михайлика створено посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

Слідство розглядає кілька версій нападу - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-