Одеський активіст заявляє, що на нього готують замах – поліція відкрила справу

Одеський активіст заявляє, що на нього готують замах – поліція відкрила справу

Укрінформ
Поліція Одеси розпочала кримінальне провадження за повідомленням про підготовку злочину стосовно представника громадської організації.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"У ході моніторингу мережі Інтернет правоохоронцями виявлено відеозвернення одного з громадських діячів Одеси про те, що відносно нього нібито готується замах на вбивство. Під час перевірки вказаної інформації до поліції надійшла заява від самого автора відеозвернення", -зазначили в поліції.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про винесення постанови про обрання чоловікові заходів безпеки.

Автором звернення є голова Одеської міської організації Народного Руху України Михайло Кузаконь, який заявив, що звернувся до Головного слідчого управління СБУ щодо надання йому державної охорони.

Мотивуючи своє публічне звернення про підготовку замаху, Кузаконь, сказав: "Мені сьогодні стало відомо, що на мене вдруге готують замовне убивство. До Одеси заїхала група для виконання цього злочину. Цю інформацію передано правоохоронцям. Але від останньої спроби вбивства мене та Григорія Козьми (редактор видання "Громадське слідство" - ред.) вже минуло більше півроку. Нам тоді нечувано поталанило. Втім, державну охорону, попри існуючу реальну загрозу, невдовзі після замаху було знято", - заявив Кузаконь.

Він повідомив також, що наприкінці минулого року спрямував подання про надання охорони до СБУ, однак, досі її не має. "Між тим, своєї діяльності проти кримінального клану, який, я вважаю, захопив наше місто, я особисто не припинив. Залякати мене протягом останніх трьох років у них також не вийшло... Якщо мене або когось і з мого оточення буде вбито, винними у цьому будуть представники влади", - додав Кузаконь.

Читайте також: Одеська поліція надала охорону Кузаконю та Козьмі

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року було скоєно замах на Кузаконя та Козьму. Подію, що сталася на вулиці Світлій у Червоному хуторі (Овідіопольський район Одещини), слідчий прокуратури кваліфікував за ознаками ч. 2 ст. 115 через ст. 15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Розслідування спершу здійснювали співробітники Слідчого управління ГУ НП в Одеській області під процесуальним керівництвом облпрокуратури, а згодом кримінальне провадження було передано слідчим СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-