Одеська поліція надала охорону Кузаконю та Козьмі

Одеська поліція надала охорону Кузаконю та Козьмі

Укрінформ
Одеська поліція надала держохорону редактору видання "Громадське слідство" Григорію Козьмі та громадському діячеві Михайлу Кузаконю, яких раніше забезпечило охороною НАБУ.

Таке рішення прийняли через 25 днів після відповідного звернення потерпілих до поліції у зв'язку із замахом на їх убивство, повідомив Козьма на своїй сторінці у Facebook.

"Після того, як стало відомо, що злочинці придбали вогнепальну зброю, щоб закінчити свій злочин, крім НАБУ, на охоронне чергування в нічний час приступає колишній "Грифон" - нині батальйон поліції особливого призначення", - зазначив Козьма.

За словами журналіста, це обумовлено тим, що держохоронцям НАБУ, які здійснюють захист потерпілих, доводиться також "мотатися між локаціями, і бувають прогалини".

Як повідомлялося, 22 серпня НАБУ надав держохорону потерпілим одеситам Козьмі та Кузаконю з урахуванням того, що Козьма опублікував низку розслідувань, вісім з яких стали підставою для відкриття кримінальних справ, причому деякі з них відносяться до компетенції НАБУ. А заяви щодо незаконних оборудок, пов'язаних придбанням Одеською міськрадою багатоповерхівки заводу "Краян" і захопленням частини території військового аеродрому "Шкільний" подав до НАБУ Кузаконь.

25 серпня Київський райсуд Одеси під головуванням Миколи Тонконоженка розглянув і задовольнив клопотання прокурора і слідчого поліції стосовно трьох фігурантів кримінального провадження за фактом замаху на життя редактора видання "Громадське слідство" Григорія Козьми і громадського діяча Михайла Кузаконя. Суд вирішив взяти під варту терміном на 60 діб, поки триває слідство

Читайте також: Замах на Козьму та Кузаконя: підозрювані будуть під вартою, поки триває слідство

Підозрюваним жителям Одеси та Херсона інкримінують скоєння злочинів за ознаками ознаками ст. 348-1 (посягання на життя журналіста), ст. 112 (посягання на державного чи громадського діяча) і ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України

На легковик Козьми, припаркований на узбіччі дороги в передмісті Одеси, наїхала 2 серпня на великій швидкості вантажівка, з кабіни якої перед зіткненням вистрибнув зловмисник. Журналіст устиг вискочити з легкового автомобіля і, коли помітив зловмисника, що тікає зі співучасником нападу на мопеді, зробив кілька пострілів з травматичного пістолета.

Фото: 048.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-