Децентралізація дозволяє комунальним підприємствам проводити модернізацію – Зубко

Децентралізація дозволяє комунальним підприємствам проводити модернізацію – Зубко

Укрінформ
Реформа децентралізації сприяє тому, аби на комунальних підприємствах проводилася модернізація та зростала якість послуг, які вони надають населенню.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі з працівниками житлово-комунального господарства у Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Децентралізація – це базова реформа, яка дала можливості, передала фінанси, надала повноваження та відповідальність, що в комплексі дозволяє комунальним підприємствам проводити модернізацію», - зауважив Зубко.

За його словами, нині в усіх сферах важлива якість послуг. Зокрема, і в житлово-комунальному господарстві, адже його послуги є базовими і наближеними до людей.

Читайте також: Житомирщина є лідером за кількістю створених громад - Зубко

«У найближчі 5 років ми хочемо побачити амбітні міста, які проводять реформи, модернізують свої комунальні підприємства і це відчуватимуть не тільки жителі, а й ті, хто працює у сфері в ЖКГ. Найважливішими у цьому контексті є 3 аспекти: модернізація комунальних підприємств, створення інституту відповідального власника та інструменти, які дадуть можливість проводити реформи в житловому секторі. Головне, аби всі відчули, що модернізувавши житло і зменшивши споживання, ми повинні модернізувати і комунальні підприємства, які будуть ефективними і надаватимуть якісні послуги», - додав урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-