На Буковині згоріла насосна станція Укрспирту

На Буковині згоріла насосна станція Укрспирту

Фото
Укрінформ
За вихідні у Чернівецькій області через спалювання сухої трави сталося 44 пожежі. Унаслідок однієї з них згоріла насосна станція підприємства "Укрспирт".

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС у Чернівецькій області.

"Впродовж вихідних вогнеборці ліквідували 44 пожежі сухої трави. Під час однієї з пожеж в смт Лужани Кіцманського району вогонь знищив будівлю насосної станції на території підприємства “Укрспирт”", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сильний вітер сприяв швидкому поширенню вогню. На момент прибуття на місце події рятувальників, площа пожежі складала 1 га, а вогонь встиг перекинутися на дерев’яну будівлю насосної станції. Врятувати її та обладнання рятувальникам не вдалося, натомість вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на 2 будівлі, що стояли поруч. Попередньою причиною цієї пожежі рятувальники назвали необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Крім того, в смт Кельменці внаслідок загорання сухої трави на відкритій території було пошкоджено трансформаторну підстанцію у житловому секторі.

Читайте також: У Кличка закликали не спалювати суху траву та листя

"Пожежу помітили місцеві мешканці та одразу ж повідомили рятувальників. Завдяки швидкому реагуванню вогнеборцям вдалося врятувати трансформаторну підстанцію від вогню та запобігти перекиданню вогню на житлові будинки", - додали в ДСНС.

Також загроза перекидання вогню на житлові будинки існувала під час пожеж сухої трави на відкритій території у селах Ванчиківці, Маршинці Новоселицького району, та в місті Новоселиця.

Загалом, впродовж вихідних пожежі сухої трави на відкритій території охопили всі райони області та м. Чернівці.

Фото: cv.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-